Conditietraining voetbalschool bb rotterdam

Het woord ‘conditie’ is niet weg te denken in het woordenboek van een voetbaltrainer. Tijdens de trainingen wordt hier veel aandacht aan besteed. Of iemand een ‘goede conditie’ heeft, hangt af van de sportieve context. Voetbal is een explosieve en gevarieerde sport met veel verschillende soorten bewegingen. Voetbalconditie moet dus op een brede manier worden getraind.

De juiste mentaliteit

Het kan voorkomen dat je conditie behoorlijk is achteruitgegaan. Vaak komt dit voor tijdens een vakantie of wanneer je een periode geblesseerd bent geweest.

“Voetbal is echter een complexe sport waarbij een samenspel gevraagd wordt van de coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.”

Het is belangrijk dat je naast je teamtrainingen veel aandacht besteed aan individuele trainingen. Hieronder een aantal tips die je kunnen helpen om je voetbalconditie een stuk sterker te maken.

  1. Interval hardlopen
  2. Sprintoefeningen
  3. High Intensity Interval Training (HIIT) 
  4. Zwemmen
  5. Heuvellopen 

Met de juiste mentaliteit kom je ver! 

Close

Wij zijn een gerenommeerde voetbalschool in Rotterdam en omstreken, die talentvolle (jeugd)spelers een bijzonder voetbalaanbod aanbieden, om op deze manier betere spelers te kunnen worden.

Trainingstijden

Zondagmiddag

BVO groep (15 t/m 18 jaar)
13.45 – 15.15 uur

Top amateur (16 t/m 19 jaar)
13.45 – 15.15 uur

Groep 1 (5 t/m 13 jaar)
15.30 – 16.40 uur

Groep 2 (10 t/m 16 jaar)
16.45 – 18.15 uur

About