BB Rotterdam voetbalschool header

Voetbal is een mooi spel dat veel harten van jongs af aan heeft gestolen. Veel voetballers willen de top halen. Maar hoe bereikt een jonge speler de top? Vaak wordt er gesproken over talent, aanleg en dat het in je moet zitten. Dat klopt ook zeker, maar wees niet getreurd als je iets minder bagage hebt op dit gebied. Dit is namelijk slechts één succesfactor en 1/4 van wat je nodig hebt. Wat zijn dan de overige succesfactoren? Daar gaan we hieronder verder op in.

Goede begeleiding

Goede begeleiding is belangrijk. Dit kan van een trainer of coach zijn, maar ook je vader, oom of een ander familielid kunnen daarin een grote rol spelen. Het is belangrijk dat iemand in je omgeving je stimuleert de goede beslissingen te nemen. Iemand met een goed voetbal verleden kan dat namelijk op zijn pupil overdragen. De enige juiste manier om een talent te scouten is door hem of haar eerst goed op te leiden. 

 

Zonder discipline red je het niet 

Zoals de titel het al zegt: zonder discipline red je het niet. Het begint vaak met hetgeen wat je naast voetbal doet. Ben je fit? Eet je gezond? Hoe is de omgeving? Zijn je studieresultaten goed? Dit zijn allemaal zaken die helpen je discipline op te bouwen die je later nodig hebt op het veld. En dat niet alleen. Het zijn factoren die profclubs controleren bij het uitnodigen van nieuwe jonge talentvolle spelers. Discipline gaat nog een stapje verder. Er moet veel getraind worden om zelfs de kleinste dingen te oefenen. Dit kost veel vrije tijd.

“Er moet veel getraind worden om zelfs de kleinste dingen te oefenen”

Er komen een hoop zaken bij kijken die heel belangrijk zijn om jezelf door te laten ontwikkelen tot een échte prof. Je moet fit zijn en je conditie moet goed zijn, zodat vermoeidheid geen struikelblok wordt. Bij weinig conditie heb je niet alleen te weinig loopvermogen, het zorgt er ook voor dat je steeds meer verkeerde beslissingen gaat maken. 

 

Discipline speelt ook een belangrijke rol in de begeleiding. Luister je goed naar je coach? Voer je alle taken goed uit? Hier kun je zelf natuurlijk ook aan werken. Een tip, kijk eens goed naar een professionele voetballer hoe hij of zij op het veld te werk. Dit geeft goede inzichten hoe jij het vervolgens kan aanpakken. Uiteraard zijn er ook professionele spelers met eigen kwaliteiten en waarvoor uitzonderlijke regels gelden. Denk dus goed na op welke speler jij een blik gaat werpen.

 

Als laatste, maar niet het onbelangrijkste: hard werken. En dan bedoelen we fysiek hard werken. Maar dat is niet het enige wat onder hard werken wordt verstaan. Zeer belangrijk is bij hard werken voor de volle 90 minuten je verstand gebruiken. Blijf geconcentreerd zodat je van tevoren kunt zien wat er in het veld gaat gebeuren. Let goed op en voorkom het maken van fouten.

“Juist spelinzicht is iets dat je goed kan leren”

Dit bewijst maar weer dat voetbalintelligentie niet per se aangeboren hoeft te zijn. Door goed inzicht en een trainer die voor een goede opstelling en spelwijze zorgt, bouw je de nodige tactische kennis op. 

 

Tenslotte moet je ondanks al deze facturen één ding niet vergeten: plezier blijven maken. En soms iedereen verrassen door de regels te verbreken met mooie acties.

Close

Wij zijn een gerenommeerde voetbalschool in Rotterdam en omstreken, die talentvolle (jeugd)spelers een bijzonder voetbalaanbod aanbieden, om op deze manier betere spelers te kunnen worden.

Trainingstijden

Zondagmiddag

BVO groep (15 t/m 18 jaar)
13.45 – 15.15 uur

Top amateur (16 t/m 19 jaar)
13.45 – 15.15 uur

Groep 1 (5 t/m 13 jaar)
15.30 – 16.40 uur

Groep 2 (10 t/m 16 jaar)
16.45 – 18.15 uur

About